RSS

Beza kt Malaysia ngan US.

Ngaaaa. wuwuwuw T_T
This is the first time, since i am in Sophomore year studying in Vanderbilt University, a boleh dikatakan terkena wabak nak demam seperti diMalaysia.. --sesema2, then penin2, then sakit kepale yg melampau..

Truthfully, i've never like to eat medicine (coz i just hate it!, mybe sbb dulu waktu kecik2 selalu tak berjaye nak telan pil, smpai 4 5 gelas cawan abes. aigooo.

Demam kt mane best? Kt rumah ke, kt sekolah ke? kt US ke?
lol. cam hape aje. tgh sakit2 kepale pon nak tulis gak . :P

Nak tdo tp, takot melarat sbb da tdo da td lepas makan ubat. So berjage la, sat lg kalo tak sakit kepale dah nak wat omwek sikit. ^_^
bagus2, anak sape la ni kan.


So, within the 3 choices, i chose tmpat yang worst for me to get sick is here in US. Kalo back in high school (bukan gopeng ar, kt gopeng bilik sakit berantu(?) lol takde la main2.
kt batu 10, kalo demam best gile. Ingt lg, during my form 3 there, there's one night ni, i got very sick, rase cam jalan pon nak tergolek ke bumi aje.. So, warden called up my parent la then. So malam tu jugak pegi balik rumah. ^_^
dan yang tak boleh belah nye, sampai rumah aje, tros ok(?) siap bole melompat2 lawan gusti ngan yali lg. lol. mmg tak leh belah gilee la. *naseb bek rumah amat dekat aje ngan hostel. so malam2 pon bole balik kan. jjjaannggggg~ hihi

So kalo demam kat rumah? hurm ni ade yang tak best gak. sebab kalau jatuh demam kt rumah, paling kurang pon, 3 hari baru sembuh. (exaggerate thing sikit eyh.. haha
tp seriously, mmg.. lame baru sembuh. n plus, kesian ayah r, setiap kali demam mesti merengek rengek cam baby yg comel ^_^. mintak nak makan buah epal. ( n then tak penah nak makan ubatnye. tak suke tak suke.!

So demam kat US? takde kebaikan dan penuh keburukan.
Tp, i understand that everything that happened must have something behind it. even i tak ske pon, then i know it was for my own good.
So ape yg tak best sangat, ye laa. mane ade famili. kalau kt rumah bole la buli adik2 segale, (; arin pegi ambikkan org air, era pegi pekan beli burger, yali pegi masakkan megi la.. macam2. (patut la agak lame demam kt rumah nak kebah kan? gagagaga..

Lepas tu, kt sini kenalah makan ubat. kot tak sampai bile nak demam nye kan... (tak leh manje2 nnti kena sepak ngan kengkawan. lol..

So, badan jgn malas2 jgn layan demam.. kt sini tak leh miss kelas. kt sini jauh dr mak T_T
kt sini kena belaja rajin2.
takpe, InsyaAllah bulan 5 smpai 6 ni balik kampung~~ oooo balik kampung~~ oooo
aaaa tak saba nye.
ade 2 baby baru menanti.
yey.
plus my sis kate that baby (yg paling kocik) looks pretty much like me (?) huh tak paham..
hehe
tgk pic ni, comel tak?
haha


ok la. ja ne~
Salam..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 buah fikiran:

Abby<333 said...

alaaaa ciannyeee~
get well la ey!

Aishah said...

huhu tu laa kan.
thanks mira :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...