RSS

Kadang kadang..

Kadang kadang...,
terlintas dihati kita, kenapalah semua orang dalam dunia ni mempunyai bermacam ragam dan lagak?
kenape tak semua berfikir dengan cara yang sama dengan kita...
would it be much muchhh easier for us to live on with the same thought?

Most of the time,
pergaduhan terjadi disebabkan oleh salah paham...
sebab,..
apa yang kita fikir tak sama dengan ape yang orang lain fikir..
kita fikir something tu baik untuk diri orang lain, tp..
dia berfikiran yang totally different dengan kita..
dan dia assume apa yang kita lakukan untuk kepentingan diri kita..
akhirnya.. kita sendiri makan hati..
haih~
tapi, salah siapa? salah mereka kah?
obviously?...,


Kadang kadang..,
kita sedar semuanya berpunca dari kesengalan diri sendiri..
kita sedar kita perlu lakukan sesuatu untuk mengubah kelemahan diri..,
tp,
Most of the time,
we kept repeating the same mistakes
over again~~
dan akhirnya kecewa lagi..
dan mengecewakan lagi..

Kadang kadang..,
kita mengeluh panjannnnggg sangat..
sebab,
memikirkan masalah orang lain.
sedangkan...masalah sendiri pun tinggi menggunung...
tp,
most of the time..
people tend to think about others problem
jaga tepi kain orang..
dah memang lumrah ke?
atau kita memang sayangkan orang disamping kita?
sehingga sanggup mengenepikan masalah sendiri..
dan pikirkan tentang orang lain...

Kadang kadang...,
kita rase tensionnnn sangat..
sebab,

study la.., family la..., kawan kawan laa..,

dan Most of the time..,
kite akan cari seseorang untuk kita ceritakan masalah kita..
bla bla sini laa, bla bla sane laa..
huh lega sikit rasa hati ini..
kurang sikit beban..
tp
pernah tak kite terfikir
orang ni nak dengar ke cerita kite yang penuh ketensionan ni.
orang ni takde masalah sendiri ke?
kenapa dia tak pernah cerita masalah dia..
tp aku selalu cerita masalah aku kat dia...

huh~
terlalu banyak kadang kadang.
adakah ini penyakit hati?
tp setahunya ade 2 sahaja masalah hati..
syahawat dan shubuhat..
hurm..
mungkin ada cerita disebalik kejadian.
semua tersirat satu pengajaran..
terlukis satu peringatan..
untuk makhluk bergelar insan...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 buah fikiran:

HaNi! said...

walaweh. bm dpt A ke dlu? tere sial.

Aishah said...

haha. ko pon A kan? sengal~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...